Vrijwilliger in de Spotlight: WOUTER SIKMA

Wie is Wouter in een paar trefwoorden?
Gek, sportief, handig, 22
Waar ben je druk mee nu?
Op dit moment ben ik druk met mijn opleiding en werk. Ik volg een BBL opleiding en dat betekent dat ik 4 dagen werk en 1 dag naar school ga.
Daarnaast probeer ik 2 keer per week te zwemmen. Ik heb ook een vriendin (Lisanne, ook vrijwilliger) waar ik heel veel tijd mee doorbreng en veel leuke dingen mee doe.
Welke Fundag vond jij de aller-allerleukste toen jij nog een kid was en waarom?
De aller-allerleukste Fundag was…. dat is best lastig kiezen omdat alle Fundagen waar ik aan mee gedaan heb leuk waren, maar ik denk dat mijn voorkeur wel uitgaat naar de JAMBOREE VIJFKAMP in Kampen, dat was in 2007. Ik vond dat de leukste, want ik hou wel van avonturen en sportieve dingen en deze Fundag had dat allemaal: boogschieten, mountainbiken, teambuilding in speurtocht variant, en nog veeeel meer die dag!
Wat doe je voor werk?
Ik ben op dit moment een orthopedische schoenmaker in opleiding. Ik moet nog 1 jaar en een paar maanden en dan ben ik dus een orthopedische schoentechnicus (en dat is een hele mond vol woorden)!
In het kort wat het is: ik maak steunzolen tot en met volledige op maat gemaakte schoenen en alles wat daarbij komt kijken.
Ben je geworden wat je wilde worden als je later groot was?
Eigenlijk niet. Toen ik nog klein en lief was wilde ik een boswachter worden.Vervolgens toen ik in de 1e klas kwam wilde ik fysiotherapeut worden, maar dat is hem niet geworden.Maar deze baan die ik nu heb is absoluut net zo leuk!
Waar kunnen we je voor wakker maken?
In dit geval voor een Fundag! Als vrijwilliger is het net zo leuk als zelf als kind meedoen en omdat we boven in Nederland wonen is het voor ons wel eens vroeg wakker worden, maar dat is helemaal niet erg!
Stel dat je een groot cadeau speciaal voor jou mag openen, wat hoop je dan dat er in zit?
De sleutel van een mooi huis, of is dat te veel gevraagd? Zo ja, een nieuwe auto is ook welkom!
Wat heb je nog nooit gedaan en ga je vast nog eens in je leven doen?
Een lange reis maken (rond de wereld) met alles erop en eraan, samen met Lisanne!