Vrijwilliger in de Spotlight: KOEN BRANDJES

Deze keer zetten we KOEN BRANDJES in de spotlight. Wie is deze vrijwilliger die op 24 maart 2012 voor het eerst meehielp op de RBS Rotterdam Circus Fundag. En die zich daarna als een vaste vrijwilliger heeft opgegeven. En die we al een paar keer heel enthousiast bezig hebben gezien. Wie is deze vrijwilliger, die zich laat ingraven door onze kids?

 

De hoogste tijd voor een paar vragen dus:

 
1. Wanneer ben je geboren?
Ik ben geboren op een koude winterdag in 1985. 15 Januari om precies te zijn.
 
2. Verliefd, verloofd, getrouwd?
Ik heb een hele leuke vriendin waar ik tot over m'n oren op verliefd ben. Het grappige is dat we elkaar hebben leren kennen bij de bank. Net als iedereen loop ik soms wel eens te klagen als ik 's ochtends vroeg weer naar mijn werk toe moet, maar zonder die job had ik haar nooit leren kennen
 
 
3. Je werkt bij RBS Rotterdam, wat doe je daar precies?
Ik ben een zogenaamde Billing Specialist. De bank waar ik werk heeft alleen bedrijven als klanten en als die geld overmaken, dan moeten ze daarvoor nog een klein beetje extra betalen. Met dat beetje extra zorgen wij ervoor dat het overmaken goed verloopt. Het zijn soms hele grote bedragen, soms wel miljoenen! Dus je kan wel begrijpen dat de klant graag wil dat alles zo goed en soepel mogelijk verloopt.
Mijn baan is om ervoor te zorgen dat het beetje extra precies zo is als we met de klant hebben afgesproken. En mocht er iets fout gaan, dan zorgen ik en mijn collega's ervoor dat het alsnog goed afgerekend word.
 
4. Ben je geworden wat je wilde worden als je later groot was?
Haha nee, totáál niet. Ik had vroeger jarenlang de droom om Paleontoloog te worden. Dat is iemand die dinosaurusfossielen opgraaft en onderzoekt. Ik zag het al helemaal voor me: ergens op een zanderige vlakte in een afgelegen land was ik bezig met het uitgraven van een nog niet eerder ontdekte dino... Nou, de enige overeenkomst tussen dat en de bank is dat het bij de bank ook wel een beetje stoffig wil zijn ;)
 
5. Waar kunnen we je voor wakker maken?
Ik ben gek op gezelligheid en word het liefst omringd door al m'n vrienden en familie. Dus druk maar om drie uur 's nachts op de bel als je een leuk etentje met die mensen erbij hebt georganiseerd. Ik kom dan zonder enkele moeite zo m'n bed uit.
 
6. Wat ga jij aan Sinterklaas vragen?
Ik ga heel graag naar muziekconcerten en -festivals. Ik hoop dan ook dat de sint kaartjes in zijn zak heeft zitten, voor bijvoorbeeld Chef'Special.
 
7. Als jij een Fundag zou organiseren wat zou je dan gaan doen?
Ik kom zelf uit Rotterdam en ben best een beetje trots dat ik er mag wonen. Ik zou dan ook een dag in-en-rond de stad zelf organiseren.
We zouden dan eerst een rondvaart maken door de haven, waarbij we de grootste containerschepen zien. Daarna gaan we de Euromast op voor een fantastisch uitzicht over de stad. En vervolgens een rondleiding in het voetbalstadion De Kuip waar we nog een potje voetballen op het veld zelf. Maar ach, alle Fundagen waar ik tot nu toe aan mee gedaan heb waren hartstikke leuk. Dat was door heel Nederland, dus het maakt weinig uit waar het georganiseerd is. Ik vermaak me wel!