Vrijwilliger in de Spotlight JORGEN REIBER

Deze keer: JORGEN REIBER...

 

Jörgen Reiber 

23-10-1968

Jörgen is sinds 2008 verbonden aan FunCare4Kids. Eerst als ouder van Alwin, die in 2007 werd ingeschreven. Maar al snel leerden we Jörgen kennen als een ‘niet praten maar poetsen’ type. 
 
Op de Fundag ‘De stad van Sinterklaas’ op 19 november 2011 was het dan ook Jorgen die ‘de hele dag had dichtgetimmerd’ zoals hij het zelf zo graag uitdrukt:
alle broodjes met alle beleg, alle lekkernijen, zoals pepernoten en schuimpjes, maar ook alle materialen die op die dag nodig waren, zijn door Jörgen bij verschillende sponsors  geregeld. En op de dag zelf? Toen bleek dat er onverwachts twee vrijwilligers te kort waren, was het Jörgen die een paar vrijwilligers in de nek greep om samen met hem de handen uit de mouwen te steken. Kort gezegd: Jörgen is inmiddels onmisbaar geworden voor FunCare4Kids. En daarom zetten we hem in deze NieuwsFlitz graag in de spotlights en stellen hem een paar vragen…
 
Hoe ben jij in contact gekomen met FunCare4Kids?
In 2007 zat onze Wilmar op zwemles in de Fluit in Leidschendam en toen hoorden wij van een andere moeder over FC4K. Wij hebben onze zoon Alwin toen aangemeld en zo is het balletje gaan rollen.
In 2008 werd er een brief rondgestuurd aan alle ouders of we FunCare4Kids wilden helpen aan donateurs  en toen ben ik mij er mee gaan bemoeien. Sindsdien ben ik wel ieder jaar bij een Fundag betrokken geweest om het geheel dicht gesponsord te krijgen.
 
Hoe komt dat toch dat jij zoveel van sponsors gedaan krijgt?
Dat doe ik gewoon graag voor FunCare4Kids. De laatste tijd is het trouwens wel met wisselend succes. Soms krijg je dingen gratis en soms moet er iets voor betaald worden. Maar, dan heb je het over de inkoopprijs van het bedrijf waar ik dan telefonisch contact mee heb en de andere keer krijgen wij weer korting en dat is in principe ook sponsoring. Ik hoop in ieder geval nog lang dit te mogen doen voor FunCare4Kids.
 
Wat doe je zelf eigenlijk dagelijks?
Ik ben Vrachtwagenchauffeur Binnenland. Tenminste dat was ik. Sinds februari dit jaar heb ik helaas geen werk meer. Ik zou weer dolgraag op de wagen willen. Het maakt me helemaal niet uit wat voor werk, distributiewerk op de vrachtwagen, voor de levensmiddelenindustrie bijvoorbeeld, of op een wagen bij de reinigingsdienst. Geen probleem, als het maar chauffeurswerkzaamheden zijn.
Ik heb geen 9tot5 mentaliteit, vindt het leuk met klanten om te gaan en in geval van problemen, te zoeken naar oplossingen. Ik heb een goede stratenkennis van met name de linkerhelft van Nederland, het diploma goederenvervoer, heb de nascholingscursus voor code 95 gedaan en een digitale pas, die geldig is tot oktober 2016.
 
Jörgen helpt ons altijd uit de brand… zullen wij met z’n allen kijken of we Jorgen verder kunnen helpen? Weet jij bedrijven waar Jörgen aan de slag zou kunnen gaan? Klik hier voor zijn CV.