Goodbye & Hello!

Wie is toch die ene vrijwilliger die zich overal mee bemoeit? 
Dat ben ik! Jullie Coördinator Fundagen van de afgelopen 3 jaar. Jullie kennen me vast, kijk maar naar de foto. En anders zien we elkaar vast binnenkort op een Fundag. 
 
Fundagen zijn leuk. Vooral voor de kids maar ook voor degenen die op de achtergrond alles voorbereiden en op de Fundag zelf zorgen dat de dag vlekkeloos verloopt. En als iedereen blij naar huis gaat, dan ben ik ook een gelukkig mens!
 
De afgelopen jaren heb ik met heel wat projectleiders gewerkt aan de Fundagen. Je kunt wel wat bedenken maar voordat de uitnodiging uitgaat, zijn er al maanden van voorbereiden aan vooraf gegaan. De voorpret is leuk en daarbij is Facebook een snelle manier om veel mensen te bereiken. Ik ben er trots op dat in de tijd dat ik de pagina beheerde het aantal volgers van net 100 naar bijna 1.000 is gestegen.
 
Tijdens de voorbereidingen kom je van alles tegen. Want een leuk programma voor een groep van 30-40 kids is al een uitdaging maar daar komen door brengen en ophalen nog eens zo’n 100 man bij… dat lukt lang niet overal. Niet altijd lukt het om in alle hoeken van Nederland Fundagen te organiseren maar dat blijft het streven.
 
Echt, het bedenken en regelen is geweldig leuk! Onverwacht leuk was de Fundag in Gouda, net voor Kerst. De kinderen doorkruisten de stad met felgroene sjaals om. Overal doken ze op!
De lekker vies worden dagen bij Tiengemeten en in Almere. Of juist mooi worden bij Keune en in Den Haag op de foto. Koken en andere chemie blijven toppers. Slapen in Blijdorp, fantastisch leuk (ook al slapen de kids wel maar de leiding niet;). 
 
De napret met de foto’s, dat loopt een beetje uit de hand met de honderden foto’s. Maar omdat ik weet dat ouders heel nieuwsgierig zijn naar wat hun kinderen op de Fundag beleefden, maken we de foto’s en sturen we ze nu toe. Facebook kon dat niet meer aan namelijk.
 
Ik heb nog wel 20 Fundagen in mijn hoofd maar na zo’n 25 gerealiseerde Fundagen is het tijd om het stokje over te dragen.  
Aan alle projectleiders en vrijwilligers: dank je wel voor de samenwerking!
Aan alle kids, ouders en vrijwilligers: je zult me zeker nog tegenkomen als vrijwilliger of projectleider. 
 
Tot dan!
Roosmarie