CBF Certificaat & ANBI Keurmerk

CBF – Certificaat voor kleine goede doelen

FunCare4Kids is in het bezit van een Certificaat voor kleine goede doelen van het Centraal Bureau Fondsenwerving.
Als een organisatie (goed doel) een Certificaat voor kleine goede doelen van het Centraal Bureau Fondsenwerving heeft, kunt u erop vertrouwen dat deze organisatie een strenge beoordeling heeft doorstaan. En belangrijk criterium is bijvoorbeeld dat van de geworven fondsen niet meer dan 25% aan kosten wordt besteed. Verder dient het bestuur uit onafhankelijke personen te bestaan. Voor een helder inzicht in de financiële gegevens moet elke organisatie volgens dezelfde regels financieel verslag doen. Het CBF Certificaat is specifiek bedoeld voor kleine goede doelen die drie jaar of langer actief zijn. Grotere instellingen komen in aanmerking voor het CBF-Keur.

Algemene en financiële informatie van de goede doelenorganisaties is te vinden op de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving.
Zo ook de informatie van FunCare4Kids, klik hier.

 

ANBI Keurmerk  

Goede doelen moeten voldoen aan bepaalde regelgeving om aangemerkt te worden als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Stichting FunCare4Kids is aangemerkt als ANBI, daardoor mogen donateurs bepaalde giften aftrekken van het belastbaar inkomen in de inkomstenbelasting. Het FunCare4Kids RISN* fiscaal nummer is 8155.28.504 (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer).