Verslag Winter Wonder Fundag 27jan2018, Jackelien Baalmans, vrijwilliger

27 Januari, half 8 gaat mijn wekker, tijd voor de Fundag in de Efteling. Ditmaal een thuiswedstrijd en dus hoef ik niet al te vroeg op te staan. Op de telefoon staat de appgroep van de vrijwilligers al behoorlijk vol. Mensen die zich verslapen hebben of al vroeg onderweg zijn.  Om kwart voor 9 melden de vrijwilligers zich in de sporthal in Waalwijk. Daar krijgen we een korte briefing en worden de vrijwilligers verdeeld over de smeerploeg (lunchpakketten maken), registratie ploeg (alle deelnemers ontvangen) en opvang nieuwe deelnemers. Tot de laatste groep behoor ik.

Langzaamaan druppelen de kinderen met ouders en broertjes en zusjes ook binnen. We proberen de nieuwe kinderen gerust te stellen en ook voor de nieuwe ouders is het spannend. Gelukkig hebben alle nieuwe kids er wel zin in ondanks dat sommigen het heel spannend vinden.

Nadat alle ouders weg zijn, worden de groepen gemaakt. Ik krijg samen met Jochem 10 kinderen toegewezen. Veel nieuwe kindjes in onze groep, blijkbaar zoeken ze toch even een vertrouwd gezicht. Als eerste groep lopen we naar de bus. De kinderen in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar (en eentje van 11) willen natuurlijk in de eerste bus. Totdat we buiten komen en de laatste bus een echte Efteling bus is. Dus de plannen worden gewijzigd en we stappen in de laatste bus. Gordels om en als iedereen is ingestapt rijden we naar de Efteling.

Daar aangekomen is het even druk bij de ingang, maar het lukt ons om met de groep naar binnen te komen en we zoeken eerst even een toilet op. Vervolgens gaan we via het sprookjesbos richting het land van Laaf. Onderweg brengen we ook nog even een bezoek aan de stoomcarrousel.

Onze weg vervolgen we via Villa Volta (voor degene die durven) en de speeltuin. Na een lekker koekje of snoepje en een te lange wachtrij bij droomvlucht vervolgen we onze weg via de carrousel en de zweefmolens naar de boterhammen. We lunchen op het plein bij vogelrock en splitsen daarna de groep in tweeën. De ene helft gaat naar Vogelrock met Jochem en ik vertrek naar Carnaval Festival. Al append houden we elkaar op de hoogte als we klaar zijn met de attractie en we komen elkaar weer tegen bij de Monsieur Cannibale. Daarna gaan we nog door het doolhof en komen we uit bij de Pagode. Niet iedereen wil mee naar boven, dus blijft Jochem bij het vuur zitten met degene die niet de hoogte in willen. Boven hebben we een mooi uitzicht over het hele park en zien we een grote rij bij Symbolica staan. Dus wij kiezen voor Jonas en de Walvis en eigenlijk wil er ook nog een groep in de autootjes, maar helaas de dag zit er alweer bijna op en we moeten om half vijf weer bij de uitgang zijn.

Ondanks dat niet iedereen in alle attracties is geweest waar ze in wilden, waren onze kids erover eens dat het een superdag was. En dat was het ook.

Een heel andere Fundag dan anders, een extra moeilijkheid was natuurlijk de grote drukte in de Efteling. Maar door de hesjes die de kinderen aanhadden konden we ze goed in de gaten houden.