Verslag Willeke van der Ven (12) MadScience Fundag 10 april 2016

Op zondag 10 april ’16 was er weer een fun care for kids dag. Deze keer was het thema mad Science. Dit keer gingen we allemaal proefjes doen. We begonnen met het maken van moleculen. Dit deed je met allemaal kleine bolletjes met gaatjes . waar je dan een plastic staafje in moest duwen. Elk atoom had een andere kleur. Als je verschillende atomen bij elkaar had gevoegd kreeg je een molecule.

De meeste van deze moleculen waren nog al onmogelijk. Maar dat maakte niet uit. Daarna gingen we nog allemaal stofjes mengen en kijken wat er gebeurden en toen even buiten spelen. Na het buiten spelen gingen we buiten nog een proefje doen en die heten dopjes schieten. Je kreeg dan een staafje met een dopje en een stukje keuken rol met bakpoeder dat je in het dopje moest duwen. In het staafje moest je azijn doen en dan schudden. Op een gegeven moment vloog het dopje eraf en kwam die op de Professor. Als je de professor de professor raakte mocht je met hem op de foto.

Toen weer even buiten spelen. En toen weer verder met de proefjes. Bij dit proefje mocht je stenen zoals Rozenkwarts, een gewone steen uit de achtertuin, puinsteen, zandsteen en een lavasteen. Toen mochten we een vulkaan uitbarsting namaken. Toen gingen we weer buiten spelen. Toen weer een Proefje en dat was slijm maken. En daarna kwamen de papa’s en de mama’s.

Dit was het verslag van Willeke van der Ven