Verslag van Samantha Musters (Vrijwilliger) Magic Musical Fundag 1 april 2017

Het was weer een groot feest. Tijd voor een gloednieuwe Fundag. Een die behoorlijk spectaculair zou gaan worden. Vandaag met kids van 6 tot 12 de drie elementen van de musicalwereld beleven. Wat dus al beloofde dat het sowieso dolle pret zou gaan worden, en niets bleek minder waar.

Het begon al bij aankomst op locatie. “Oei” we staan voor een dichte deur, dan nog maar even wachten. Ik stond er niet alleen, en ook hoefde we niet lang te wachten tot we naar binnen konden. Eenmaal binnen konden we ons klaarmaken voor de 50 enthousiaste kids die vandaag zouden gaan komen. We hadden net alles klaargezet, en gingen nog even het plan van de dag doornemen met alle begeleiders toen er al een handje vol kids klaar stonden die niet konden wachten om te beginnen. Wat voor hun wel jammer was, was dat ze toch echt moesten wachten tot het tijd was en ook alle andere kids er waren.

Met hier en daar nog wat slaperige oogjes kwamen er steeds meer kids binnen wandelen met hun ouders. Deze slaperige oogjes werden al snel enthousiaste ogen die niet konden wachten om te beginnen. Nadat we de ouders met een zachte hand de deur uit gezet hadden kon de dag echt van start gaan.

De kids mochten zelf kiezen bij welke begeleiders ze wilden. Ze konden hun keuze maken door te kiezen voor het onderdeel waarmee ze zouden willen beginnen. De keuze die zij hadden was tussen de elementen: dans, toneel of zang. Alle kids die voor mij kozen, zouden het in de genoemde volgorde gaan doen.

 

Met de 15 enthousiaste kids die voor onze groep hadden gekozen mochten we gelijk doorlopen naar de gymzaal om daar een dans te leren. De dans die we te leren kregen was een dansje uit de musical Tarzan op de muziek van Mensenkind. Toen we al even bezig waren, kregen we te horen dat wij de enige waren met een lied van deze musical. En dat wij niet aan het einde van de dag deze dans hoefden op te voeren. Maar we zouden wel meedoen bij de optredens met acteren en zingen, ook super spannend natuurlijk.

Bij de workshop toneel kregen we te horen welke musical we zouden gaan naspelen. Het werd de musical Grease. Een behoorlijk lastige musical, ook niet alle kids begrepen waar het stuk over ging. Maar met een korte uitleg werd het al wat beter begrepen, en konden we echt gaan beginnen. Nadat de kids nog even extra werden opgewarmd door een creatieve oefening, gingen we echt van start met onze scene. Een van de andere begeleiders deed mee met onze heren om hen wat te versterken. Zij waren in onze groep in de minderheid en konden deze steun goed gebruiken.

Na een heerlijke lunch was het al weer tijd voor onze laatste workshop, zang. Toen kwamen bij ons de grootste probleem. Het was toch wel lastig als je het nummer (ofwel de taal) niet kent, en niet zo goed durft te zingen. Ze hadden geluk met twee begeleiders die het hele nummer kende en wel wilde meezingen met de groep.

Wel bestond de groep uit een groot aantal van de jongste deelnemers van de dag. Zij vonden het eigenlijk toch wel iets te lastig, en zij vielen toch vaak wat stiller.

Aan het einde van de dag werden de geoefende dingen gepresenteerd aan de gezinsleden van de kids. Dit was een groot succes. Iedereen vond het leuk om te doen, en de ouders vonden het erg leuk om te zien. De dag werd afgesloten met een super groot applaus voor alle kids. Zo dapper dat ze deze versie van de musical hebben weten neer te zetten.

Na afloop was het de beurt van de kids om hun ouders het avontuur van deze dag te vertellen. En weer op weg te gaan naar huis. Voor de begeleiders stond er nog maar een ding te wachten en dat was alles weer opruimen.

Kids wij moeten ook jullie bedanken voor deze geweldige dag. Wat waren jullie toppers die dag!