Verslag Super Sport Fundag 18 oktober 2017 door Jochem vd Broek (18)

 

De dag, hoe ik het heb beleefd, was fantastisch. Ik ben zelf jaren FunCare4Kids-kid geweest, mijn eerste Fundag was in 2006 bij de Magic Adventure Fundag in Barchem. Inmiddels ben ik  18 en heb me nu aangemeld als jongvrijwilliger. Zo maak ik de Fundagen van de andere kant mee! Op deze Fundag ontmoet ik aardige vrijwilligers die met je mee denken. Met vier andere jongvrijwilligers gingen we eerst zelf twee sporten doen (bootcamp en waterpolo). Leuke sporten maar ook wel zwaar, vooral de bootcamp met al die verschillende spieroefeningen. Waterpolo, de naam zegt het al, dat is zwemmen en een balspel in één.

Daarna werden wij, als jongvrijwilligers aan een ervaren vrijwilliger gekoppeld. Om te helpen bij het goed laten verlopen van de gekozen sport. In mijn geval was dat waterpolo.
Op deze foto zie je hoe de ervaren instructeur uitleg geeft.
Ik vond het een hele leuke ervaring om kinderen te begeleiden, om het nu van de andere kant van een Fundag eens te zien en mee te maken dat ze het naar hun zin hadden. Ook de locatie vond ik geweldig, wat gaaf dat we hier gebruik van mochten maken! Aan het einde van de Fundag nadat we alles met elkaar hadden opgeruimd, hebben we samen met andere vrijwilligers nog gezellig een hapje gegeten en zijn we officieel jongvrijwilliger geworden! Ik verheug me op een volgende Fundag. Jochem van den Broek