Verslag Metamorfose Fundag juli 2017 door Tirza vd Ouden (13)

Naar deze dag keek ik heel erg uit, want mijn zus was er een paar jaar geleden ook geweest en had er heel veel over verteld.

Toen ik bij Keune Haircosmetics in Soest aan kwam werd ik daar verwelkomd en mocht ik met mijn moeder in de kantine gaan zitten, ik mocht wat te drinken en kreeg wat lekkers.  Iedereen was er en toen moesten de ouders weg en er werd er uitgelegd wat er ging gebeuren.

De groep werd toen in tweeën gesplitst want we konden niet allemaal tegelijk. Toen ging de eerste groep alvast de fabriek in en wij moesten wachten, dus gingen we foto’s maken van hoe je er eerst uitzag en later van daarna.

Ook was de baas van Keune er, die al heel erg oud was er en we gingen met hem op de foto, maar hij had helaas geen tijd meer om een paar vragen van mij te beantwoorden.

De andere groep was terug en mijn groep was aan de buurt. We moesten een haarnetje op en plastiek schoenen en een labjas aan toen we naar binnen gingen. We kwamen langs machines die het product in de flesjes deden en daarna in de opslag ruimte en er was een machine waar ik ook een keertje op mocht en dat kon heel snel omhoog en heel snel omlaag. Toen gingen we verder en we kwamen bij de mensen met een beperking die daar ook werkten.

Daarna konden we weer terug omkleden en we gingen gel maken. Iedereen mocht zijn eigen gel maken en je had nog keuzes welke geur en kleur je wou.

Daarna gingen we glittertattoos maken, ik had een zonnetje en een hondenpootje, maar je kom ook nog anderen nep tattoos krijgen.

Toen hadden we al de grote pauze en daarna was ging de andere groep  bezig met de make up en het haar. Onze groep was bezig met het dansje en de poses.

In de pauze had ik het meisje dat ons haar deed een paar vragen gesteld zoals ”werk je hier”. Ze vertelde “Nee, maar een vriendin van de dansschool kon vandaag niet helpen en ik wel, dus ze vroeg aan mij of ik wilde en ik vond het goed dus daarom ben ik hier”.

Ik had ook nog iemand die hier werkte wat vragen gesteld zoals “wat doe je hier als werk”. Haar antwoord was “modellen knippen en mensen in anderen landen opleiden voor het knippen”.

Daarna gingen we nog even oefenen en toen was onze groep aan de beurt! Ik kwam bij een kapster die mijn haar eerst in puntje knipte en daarna een licht kleurtje in mijn haar deed. Tussendoor, terwijl ik moest wachten werd ik gemake-upped en daarna werd mijn haar schoon gemaakt. Ondertussen was ik nog aan het kletsen met de kapster.

Toen iedereen klaar was moest je naar boven gaan want ondertussen waren de ouders al aan het wachten om ons mooie haar en gezicht te zien. Bij de uitvoering deden we dansen en naar voren lopen om ons te laten zien. Iedereen klapte heel hard voor ons.  

Daarna mocht je naar je vader en moeder en bij het weggaan kreeg je nog een heel leuk cadeau. Ik had er heel erg van genoten en ik heb ook nog nieuwe vrienden! Dank je FunCare4Kids.

Tirza van den Ouden