Verslag Julian Nes (13) Survive-This! Fundag 29mei2016

hallo, FunCare4Kids, hier is mijn verslag(je) van de top Fundag 29 mei 2016

het was super leuk zondag 29 mei, we kwamen aan en kregen een leuk shirt! Daarna werd aangewezen waar je je spullen kon leggen. Toen moesten alle ouders weg en begon het leuk te worden ;-)

Eerst gingen we groepjes maken, ik had een gezellig groepje! Daarna gingen we met z’n allen kanoën, eerst een stuk gewoon varen en daarna gingen we een spel doen: in een rij naast elkaar liggen met de kano’s op het water en dan stapte diegene helemaal aan de rechterkant uit en helemaal aan de linkerkant uit, dan gingen ze ruilen van kano en moesten ze over de voorkanten van alle andere kano’s lopen om aan de andere kant te komen. Daarna gingen we ook nog in en kajak, daarmee deden we een lintjes afpak spel en een wedstrijdje.

Toen dat klaar was gingen we ons even omkleden omdat de meeste mensen wel nat waren geworden. Toen was het lunchtijd! Er was heel veel dat je gewoon kon pakken en eten waar je zin in had. Keuze genoeg: krentenbollen, bruin en wit bood en heel veel beleg!

Toen we het eten op hadden gingen we in onze eigen groepjes het survival park betreden. We deden eerst een normaal parcours waar je niet vies van werd. Over dingen heen springen en onder dingen door kruipen en door trekkerbanden kruipen.

En het volgende spel was pijl en boog schieten; dat was ook erg leuk! Eerst een keer proefschieten en daarna gingen we voor de punten.

Na het boogschieten zijn we gaan klimmen, niet zo moeilijk maar wel weer heel erg leuk.

En toen werd het weer ‘snaaitijd’. Een kleine pauze met drinken en chips!

Het volgende spel was dat iedereen een bril op moest doen. Maar geen gewone bril, deze bril zat dicht getapet waardoor je niets kon zien. Het parcours wat je moest afleggen kon je dus niet zien wat echt spannend is. Maar als je met je hand maar goed het touw volgde kwam alles goed…

Eindelijk: het werd tijd voor blubber, modder en dat we serieus vies werden. We gingen over een lint lopen, maar boven het water. Dus als je niet goed liep, viel je in het water. Er was wel een touw waaraan je je kon vasthouden, maar alle andere kinderen probeerde het touw zo moeilijk mogelijk voor je te maken in de hoop dat je in het water viel. Erg grappig!!

Maar nat werden we sowieso wel, maar je moest door een grote bak water, of over de mat, of slingeren aan touwen, maar nat werd iedereen…

Het laatste spel was een parcours met als uitdaging om niet in het modderbad te vallen. Slingerend aan een touw, over het water heen en dan op tijd loslaten zodat je het net kon vastpakken. Lukte dat niet: in het modderbad…

Iedereen was vies en nat! Gelukkig waren er warme douches waar we onder konden en toen we redelijk schoon waren, konden we in de tenten ons omkleden en daar waren onze ouders allemaal weer.

Het was echt heel erg top, super gaaf! En enorm, enorm bedankt FunCare4Kids!

 

groeten van Julian Nes, de razende reporter van deze dag ;-)