Verslag Jesse de Witte ZOOCamp 30jul2016

Verslag ZooCamp 30 juli 2016 – voor 9_10 jarigen - Diergaarde Blijdorp/Rotterdam

door Jesse de Witte (9 jaar)

Toen we aankwamen om 16u gingen we eerst zelf de tenten opzetten. Dat was niet bij de kamelen, want die waren ziek, dus mochten we in de speeltuin slapen. Gelukkig maar eigenlijk, anders hadden we kamelenpoep moeten scheppen! Zelf  een tent opzetten was voor bijna iedereen de eerste keer, maar het ging gelukkig hartstikke goed! Nadat de tenten opgezet waren mochten we nog even spelen in de speeltuin, om elkaar te leren kennen, dat was wel heel gezellig.

Voor het eten gingen we bbq-en, met lekker veel vlees en frietjes. Zelfs een echte maiskolf ging er op de bbq, hartstikke lekker! Gelukkig hoefden we niet af te wassen! Na het eten mochten we nog bij een andere speeltuin spelen en helpen met het klaarmaken van het voer voor de zwijnen. We mochten daarvoor dennenappels vullen met een soort nootjes. Daarna gingen we een speurtocht door de dierentuin maken. Dat was al na sluitingstijd dus we waren helemaal alleen in de dierentuin, best spannend! We moesten een spoor volgen om een man te vinden die van plan was de apen te gaan bevrijden uit hun hokken, gelukkig hadden we hulp van de bewaking die de man al gevonden hadden.

Na de speurtocht was het al 12 uur en gingen we naar de tenten om te gaan slapen, maar het was nog wel heel gezellig en van slapen is er voor sommige kinderen niet zoveel terecht gekomen. Na een korte nacht werden we om 6 uur al wakker gemaakt door de leiding met een liedje van Jochem Meijer. Daar werden we wel meteen klaarwakker van!!

Het ontbijt stond al klaar voor ons dus we konden meteen aanvallen, daarna gingen mochten we helpen met het voeren van de flamingo’s, die maakten veel lawaai en toen we naar een klaslokaal in de dierentuin en mochten we een echte slang vasthouden! Wow! Dat was supergaaf!

Na de slangen gingen we de zwijnen voeren met onze zelfgemaakte dennenappelprak.

Toen was het ZooCamp afgelopen gingen we terug naar het Aziëhuis waar iedereen een mok en een drinkfles meekreeg naar huis.

Ik vond het hartstikke leuk dat ik erbij mocht zijn!